Dagblad010 | Hulp bij belastingaangifte in de bibliotheek

Hulp bij belastingaangifte in de bibliotheek

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Wie online belastingaangifte lastig vindt, kan in de eerste twee weken van maart terecht bij de bibliotheek.

Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers gratis een afspraak maken bij de vestigingen Hoogvliet, Ommoord, IJsselmonde, de Centrale Bibliotheek of Hogeschool Rotterdam (wijk Hoboken). De spreekuren worden gefaciliteerd door vrijwilligers en studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam en DOCK.

Vanaf 29 januari kun je vooraf een afspraak maken. Dat is nodig vanwege de verwachte drukte. De telefonische afsprakenlijn is vanaf dan iedere dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 010 2816 337. Een afspraak kunt u ook maken door te mailen naar hulpbijbelastingaangifte@bibliotheek.rotterdam.nl.

Wie liever zelf de aangifte doet, maar thuis niet beschikt over een computer of internet is welkom in de vestigingen Charlois, Ommoord, Centrale Bibliotheek, Delfshaven, IJsselmonde en Hoogvliet. In deze vestigingen biedt de bibliotheek gratis toegang tot computers met internet, printfaciliteiten en voldoende privacy om online zaken te doen met de overheid.

Zelf je aangifte doen, maar tips nodig? Op 7 maart verzorgt de Belastingwinkel in de Centrale Bibliotheek een informatieavond. Je kan jezelf aanmelden via hulpbijbelastingaangifte@bibliotheek.rotterdam.nl.

In veel bibliotheken kun je het hele jaar door cursussen volgen op het gebied van digitale vaardigheden. Want steeds meer contacten met de overheid verlopen digitaal, maar niet iedereen is even digitaal vaardig. Daarom biedt de bibliotheek naast hulp bij belastingaangifte en het gebruik van computers ook cursussen mediawijsheid. Zoals les op maat, workshops, voor wie voor het eerst aan de slag wil met internet.


Foto: Digitaal Dagblad