Dagblad010 | Kopzorgen (102) - Schenkingsrecht

Kopzorgen (102) - Schenkingsrecht

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik heb jaren geleden gebruik gemaakt van de regeling om 100.000 euro te schenken voor de aankoop van een huis aan mijn kind dat inmiddels net 39 jaar is. Er zijn natuurlijk volop schenkingsregelingen, onder meer de fiscale schenkvrijstelling van € 5363,- in 2018. Maar ik heb financiële ruimte genoeg om het nogmaals te doen. Wanneer kan dat want ik word ook al een dagje ouder?

Antwoord:

Er is een nieuwe dergelijke schenkingsregeling voor het geven van een huishypotheek voor ieder tot aan € 108.000,-. Helaas valt u door een eerdere schenking aan uw kind al buiten te boot. Raadpleeg de voorwaarden bij de Belastingdienst. Er zijn ook talloze andere schenkingsmogelijkheden voor uw kind waarvoor u ook op de site van de Belastingdienst moet zijn of die telefonisch (gratis) raadplegen op 0800-0543.


Foto: Digitaal Dagblad