Dagblad010 | Kopzorgen (103) - Onterven

Kopzorgen (103) - Onterven

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.


Vraag:

Mijn man is 66 jaar oud en heeft nog nooit zijn vader gezien. Zijn vader en moeder hadden een melkfabriek in Indonesië. Voordat hij geboren was, zijn z’n ouders gescheiden. Hij heeft wel zijn vaders achternaam. Zijn moeder is met hem naar Nederland gegaan en zijn vader naar Amerika. Zijn moeder is twee jaar geleden overleden maar van zijn vader weet hij helemaal niets. Onze vraag is of zijn vader hem kan onterven als hij nog leeft. Hoe kunnen we daarachter komen?

Antwoord:

Een lastige kwestie als uw man niet beschikt over nadere gegevens van zijn vader (of hij nog leeft, waar hij woont en, niet onbelangrijk: of hij iets na te laten heeft of gehad). Misschien dat de Indonesische ambassade u nog kunt helpen bij het opsporen van de vader van uw man. Als hij inmiddels Amerikaan is geworden, zou u het ook op de Amerikaanse ambassade kunnen proberen. In alle gevallen geldt het erfrecht van het betreffende land.


Foto: Digitaal Dagblad