Dagblad010 | Kopzorgen (111) - Pensioenfonds

Kopzorgen (111) - Pensioenfonds

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag: 

Dit jaar word ik pensioengerechtigd. Ik krijg onder meer AOW. Ik heb nu al lang een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Voor mijn pensioen was ik verzekerd bij een pensioenfonds voor de gezondheidszorg. Ik kreeg van dat fonds een schrijven dat ik bij mijn AOW een klein pensioentje ga ontvangen. Mijn uitkering stopt dan. Klopt dit?

Antwoord:

Ja. Bij veel pensioenfondsen gaat thans het ouderdomspensioen in, gelijklopend met de AOW. Uiteraard wordt uw oude arbeidsongeschiktheidsuitkering dan beëindigd. De Wet op de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) is per 29 december 2005 vervangen door de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA).


Foto: Digitaal Dagblad