Dagblad010 | Kopzorgen (114) – Klein beetje AOW

Kopzorgen (114) – Klein beetje AOW

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Een Frans nichtje van ons heeft in haar jonge jaren ruim een jaar bij ons in Rotterdam gewoond en officieel gewerkt in een vooraanstaand naaiatelier. Heeft zij als zij gepensioneerd is nog recht op een AOW-uitkering uit Nederland, hoe klein die ook zal zijn?

Antwoord:

Uw nichtje heeft in dat jaar 2 procent AOW opgebouwd. Uitgangspunt daarbij is dat zij inderdaad volkomen officieel hier heeft gewerkt en gewoond. Als zij de pensioengerechtigde leeftijd in Frankrijk heeft bereikt, raden wij haar aan om bij de Franse pensioeninstantie te vertellen dat ze een periode in Nederland heeft gewoond en gewerkt. Op basis van die informatie neemt de Franse instantie contact met de Sociale Verzekeringsbank (SVB)


Foto: Digitaal Dagblad