Dagblad010 | Kopzorgen (116) – Keuring rijbewijs

Kopzorgen (116) – Keuring rijbewijs

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag: 

In uw rubriek noemt u een bedrag van ongeveer in totaal 100 euro als kosten voor een keuring van het rijbewijs voor ouderen vanaf 75 jaar. Die tarieven bij een arts zouden zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa). Die zal best een richting aangeven. Maar het kan volgens mij ook een stuk goedkoper. Klopt dat?

Antwoord:

Soms kan inderdaad een keuring voor het rijbewijs van ouderen een stuk goedkoper zijn. Daarom bevelen wij ook aan enigszins te gaan winkelen in uw omgeving. Maar kijk niet teveel op de kosten want reizen gaat ook niet voor niks. Bijvoorbeeld zijn er ook clubs, voor diabetici en ouderen, die iets goedkoper werken.


Foto: Digitaal Dagblad