Dagblad010 | Kopzorgen (118): Huurtoeslag-erfenis

Kopzorgen (118): Huurtoeslag-erfenis

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik krijg een erfenis van naar alle waarschijnlijkheid ongeveer 15.000 euro. Ik krijg een huurtoeslag van €243 per maand die is gebaseerd op mijn huur en inkomen. Ik vermoed dat als je vermogen hebt, je geen huurtoeslag meer krijgt. Bij welk bedrag is dat voor mij als alleenstaande?

Thans bezit ik overigens niks want ik heb 25 jaar in de bijstand gezeten. Mag ik de erfenis ook gebruiken om een paar leuke dingen te doen, zoals een nieuw bankstel en een goede koelkast kopen en op vakantie gaan?

Antwoord:

Met ruim 15.000 euro aan vermogen, raakt u uw huurtoeslag niet kwijt. Daarvoor is een vermogen voor alleenstaanden van meer dan 30.000 euro (2018) nodig.  Voor gehuwde stellen het dubbele.

Met uw erfenis bent u straks vrij om die uit te geven aan de dingen die u zelf wilt.


Foto: Digitaal Dagblad