Dagblad010 | Kopzorgen (120) – Wanneer opzeggen?

Kopzorgen (120) – Wanneer opzeggen?

mainImage
Kopzorgen (120) – Wanneer opzeggen?

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik heb al vele jaren een inboedelverzekering lopen bij een nogal dure maatschappij. Elk jaar wordt deze verzekering automatisch verlengd. Volgens de voorwaarden moet ik me aan een opzegtermijn houden van een jaar terwijl de verzekeringsmaatschappij in veel gevallen zelf direct de dekking mag beëindigen. Ik heb echter nu een andere maatschappij op het oog die naar mijn berekening stukken goedkoper is. Moet ik nu een jaar wachten voordat ik hiermee in zee kan gaan?

Antwoord:

De opzegging voor de meeste schadeverzekeringen is in het nieuwe verzekeringsrecht al geruime tijd terug veranderd ten gunste van de consument. Bij vele maatschappijen heeft u nu een opzegtermijn van twee maanden voor de premievervaldatum en bij sommige kunt u zelfs tussentijds de verzekering beëindigen. Vraag dat bij uw verzekeringsadviseur of maatschappij eerst na voordat u met een ander in zee gaat.


Foto: Digitaal Dagblad