Dagblad010 | Kopzorgen (124) – Ex met schulden

Kopzorgen (124) – Ex met schulden

mainImage
Kopzorgen (124) – Ex met schulden

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag: 

Mijn zoon is gescheiden en heeft zijn zoon van vijf jaar bij zich genomen. Zijn ex-vrouw lijdt aan borderline en heeft veel schulden gemaakt. Nu draait mijn zoon op voor die schulden. Toen had zij geen baan. Nu werkt zij wel en ze woont ook samen. Bij m’n zoon wordt geld ingehouden door de Gemeentelijke Kredietbank om de schulden af te lossen.

Hij wordt dus gestraft voor wat hij niet deed. Zijn ex-vrouw betaalt vermoedelijk niks en leeft heerlijk met haar vriend. Heeft mijn zoon geen recht op kinderalimentatie van zijn ex-vrouw? Moet zij niet meebetalen aan de schulden die zij heeft gemaakt? 

Antwoord:

Voor de schulden die de ex-vrouw van uw zoon heeft gemaakt is uw zoon voor de helft aansprakelijk als die tijdens het huwelijk in gemeenschap van goederen zijn opgebouwd. De schulden die na de officiële echtscheiding door haar zijn gemaakt kunnen uiteraard niet bij uw zoon gevorderd worden.

Zijn ex-vrouw heeft voorts ook een plicht tot kinderalimentatie. Dat hangt er echter vanaf in hoeverre dat door de rechter bepaald is in het scheidingsconvenant. Nogmaals: al haar schulden die zij na het huwelijk met uw zoon heeft opgebouwd komen voor haar rekening. Dus: u moet toch maar even navragen of de ex van uw zoon thans financieel ‘lekker’ met haar nieuwe vriend samenwoont.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad