Dagblad010 | Kopzorgen (127) - Huurtoeslag

Kopzorgen (127) - Huurtoeslag

mainImage
Kopzorgen (127) - Huurtoeslag

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.


Vraag:

Mijn echtgenote (68) en ik (75) willen gaarne weten of wij in aanmerking komen voor huurtoeslag in 2019. Naast onze AOW ontvangen wij op jaarbasis aan aanvullende pensioenen bruto ruim 10.000 euro. Ons spaargeld bedraagt ongeveer € 68.000. De kale huur bedraagt ongeveer € 450 per maand. De servicekosten 100 euro per maand.

Antwoord:

Op grond van de gegevens die u ons stuurde, hebben we voor u uitgerekend dat u en uw vrouw NIET in aanmerking komen voor huurtoeslag. Uw gezamenlijk vermogen ligt hoger dan het maximum van 60.720 euro (in 2019) voor twee personen. Had u onder de inkomensgrens gezeten dan had u ruim 90 euro per maand huurtoeslag gekregen. Mochten de bedragen toch anders liggen, dan raden we u aan om een proefberekening te maken op https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/. Dan ziet u vanzelf of u ervoor in aanmerking komt.

 


Foto: Digitaal Dagblad