Dagblad010 | Kopzorgen (137) - Belastingaangifte

Kopzorgen (137) - Belastingaangifte

mainImage

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Zijn er mogelijkheden om onze aangifte voor de Belastingdienst gratis te doen? Ik doe het meestal zelf maar ik heb er steeds meer moeite mee omdat ik ouder word.

Antwoord:

Er zijn talloze mogelijkheden om (vaak digitaal) hulptroepen in te schakelen. Zelfs studenten in de belastingsfeer werken daaraan mee. Ook vakbonden, ouderenbonden en bijvoorbeeld vrijwilligers van verzorgings- en verpleeghuizen doen dat. Soms voor een zeer zacht prijsje.

Als u géén lid bent van een vakbond, ouderenbond of niet in een verzorgingshuis bent opgenomen, raadpleeg dan de Belasting Telefoon 0800-0543 (gratis). Voor lage inkomens is de loonheffing (of voor de AOW) vaak de eindheffing.

Is er ook geen kind, buurman of kennis die dat in vertrouwen kan doen? Anders bent u – vooral als het om ingewikkelde belastingkwesties gaat – overgeleverd aan de commerciële sector. Die trekt overigens geen vel over uw neus en levert kwaliteit.