Dagblad010 | Kopzorgen (138) – Verlengen rijbewijs

Kopzorgen (138) – Verlengen rijbewijs

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Al geruime tijd geleden goedkeuringsformulier van de arts opgestuurd, maar nog steeds géén rijbewijs op kunnen halen. Notabene kreeg ik vorige week een bericht dat ik nodig mijn rijbewijs moest vernieuwen. Alles al verstuurd. Wat is het een chaos daar bij het CBR. Komt dat bekend voor?

Antwoord:

De rijbewijsverlenging voor ouderen blijft de gemoederen bezighouden. We hebben al achterhaald dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) waarschuwt dat bij verlengen van het rijbewijs, zeker als je wat ouder bent, minstens zes maanden van tevoren je de procedures al moet beginnen. Dat heeft ook te maken met de wachttijden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het probleem zit dus bij het CBR en niet bij de burger! 


Foto: Digitaal Dagblad