Dagblad010 | Kopzorgen (148) – Kosten notaris

Kopzorgen (148) – Kosten notaris

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Voor de afwikkeling van de erfenis moeten we een verklaring van erfrecht opvragen bij een notaris. Mijn broer, de regelaar van de nabestaande, heeft een zestal offertes opgevraagd en de kosten liggen rond de 600 tot 700 euro. Hij wil dat in gang gaan zetten. Maar volgens mij kan het goedkoper. Het gaat om mijn overleden jongere zus.

Antwoord:

Een verklaring van erfrecht hoeft niet altijd. Zelfs banken vragen daar al niet om als er sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, er géén testament is en er niet meer dan € 100. 000 op de rekening van de overledene staat.

Een verklaring van erfrecht geeft duidelijkheid aan erfgenamen in welke sector dan ook. De mogelijkheid bestaat om erfenissen beneficiair te aanvaarden mét boedelbeschrijving om géén aandeel te hebben in de schulden van de overledene. De tarieven bij een notaris kunnen behoorlijk uiteenlopen. Ga daarom ook op zoek naar een goedkope notaris in uw regio.

 

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad