Dagblad010 | Kopzorgen (158) – De hardheidsclausule
mainImage

Kopzorgen (158) – De hardheidsclausule

12 mei 2019, 08:12 uur
Geld & Recht

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: [email protected] Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Wij hebben samen een inkomen van ongeveer 75.000 euro per jaar. Nu lees ik dat mogelijk extra inkomsten te maken hebben met de zogenoemde hardheidsclausule voor de huurtoeslag. Wij laten ons belastingformulier al jaren invullen door een vrijwilliger van een ouderenorganisatie. Komen wij ook in aanmerking voor deze zogenoemde hardheidsclausule?

Antwoord:

U en uw partner komen met uw hoge jaarinkomen niet aanmerking voor de huurtoeslag. De hardheidsclausule voor de huurtoeslag geldt ook niet voor uw beiden omdat dit vaak alleen betreft een afkoopsom van een klein pensioentje. Met andere woorden de vrijwilliger heeft uw belastingaangifte goed ingevuld.