Dagblad010 | Kopzorgen (165) - Onterven

Kopzorgen (165) - Onterven

mainImage

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik wil onze zoon, schoondochter en kleinkinderen uitsluiten van onze nalatenschap. Wij willen onze dochter en haar zoon tot erfgenaam maken. We hebben al een testament uit 1991. Wat zijn de kosten hiervan?

Antwoord:

Wat u precies wil, hoort in een wijziging van het testament uit 1991. Neem daarover contact op met een notariskantoor. De prijzen liggen ongeveer tussen de 200 tot 650 euro. Afhankelijk van wat u wenst! Laat ook eerst een paar offertes uitbrengen in uw regio. Als u géén contacten hebt in de notariswereld, bel dan eerst op: notaristelefoon 0900 346 9393 van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 14.00 uur. Dat kost € 0,80 per minuut.

Overigens kunt u uw zoon niet helemaal uitsluiten. Hij kan nog een beroep doen op zijn legitieme portie, maar de meeste kinderen, die niet helemaal te onterven zijn, laten dat zitten vanwege de wil van hun ouders. Pas als er enorme problemen zijn tussen ouders en hun kind (bijvoorbeeld drugs), kán een kind nog een beroep doen op zijn legitieme portie.

 

 

 


Foto: Pixabay