Dagblad010 | Kopzorgen (186) – Testament nodig?

Kopzorgen (186) – Testament nodig?

mainImage

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik ben alleenstaand en heb géén kinderen. Moet ik een testament laten opmaken want ik heb inmiddels een lastenvrij appartement?

Antwoord:

Dat hangt van uw situatie af. Neem in elk geval contact op met een notaris. Die kan u precies vertellen of het zin heeft om al dan niet een testament te laten maken. Heeft u helemaal geen familie of bekenden waaraan u nalatenschap wilt overmaken, dan kunt u ook nog bedenken om het eventueel aan een goed doel te schenken.

Denk voordat u contact opneemt met een notaris daar goed over na. Er zijn overigens ook goede doelen die het gratis doen omdat zij toch al later hun geld zien binnenkomen. Daarvoor is wel een testament nodig. Anders geldt de wettelijke verdeling.