Dagblad010 | Kopzorgen (197) – Betalen voor tuin

Kopzorgen (197) – Betalen voor tuin

mainImage

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Onze huurwoning maakt onderdeel uit van een nieuwe wijk waarbij een binnentuin is aangelegd. Deze tuin zou alleen toegankelijk zijn voor bewoners van de omliggende appartementen. Alle bewoners betalen ook voor het onderhoud van de tuin als onderdeel van de servicekosten. Iedereen vanaf de openbare straat kan zo onze gemeenschappelijke tuin in lopen. We hoeven toch geen onderhoudskosten betalen voor iets dat van algemeen belang is?

Antwoord:

Alleen als er sprake zou zijn van gemeentelijke terreinen of gronden dan zijn de kosten voor onderhoud ook voor de gemeente. Zoals u het beschrijft zijn het terreinen die bij het huurcomplex behoren en daarvoor zullen alle bewoners servicekosten moeten betalen.

Als u (en anderen) vindt dat deze tuinen veel te veel vrij toegankelijk zijn voor andere bewoners verderop dan moet u hierover de verhuurder aanspreken en daarvoor proberen een oplossing te vinden. In de praktijk zullen heus niet zoveel andere mensen gebruik van maken tenzij het een vrij toegankelijk 'parkje' is.

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Pixabay