Dagblad010 | Kopzorgen (202) - Erfrecht is vrij eenvoudig

Kopzorgen (202) - Erfrecht is vrij eenvoudig

mainImage

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Mijn zussen en ik hebben een accountant ingeschakeld voor een ingewikkelde erfrechtkwestie met toeslagen en lijfrentes. Dat is in alle tevredenheid gebeurd. Maar we zitten wel aan te hikken tegen zijn tarief.

Antwoord:

Het lijkt erop dat de (officiële?) accountant eerlijk en betrouwbaar bezig is geweest. Maar een notaris is ook expert op dit gebied. Het erfrecht is vrij eenvoudig. Zelfs erfgenamen kunnen dat afwikkelen als een bank geen verklaring van erfrecht vraagt.

Normaal gesproken heeft een notaris er korter werk aan. Die accountantskosten zijn namelijk niet misselijk. Notarissen en accountants hanteren ongeveer dezelfde uurtarieven. We weten natuurlijk niet welk tarief hij/zij per uur heeft gerekend. Dat kunt u op zijn factuur zien. 

 


Foto: Pixabay