Dagblad010 | Kopzorgen (205) – Altijd scheidingsadvocaat

Kopzorgen (205) – Altijd scheidingsadvocaat

mainImage

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik ben gescheiden maar heb er spijt van hoe het allemaal is gegaan met de financiële gang van zaken. Wat moet ik nu doen?

Antwoord:

Een op de drie van de gescheiden stellen schakelt géén deskundige begeleiding in bij de scheiding, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Oorzaak: financiële overwegingen of omdat ze de noodzaak ervan niet zien.

Meer dan de helft van de ex-partners die het tot een rechtszaak lieten komen had achteraf spijt van de gemaakte afspraken. Althans dat was zo volgens de vereniging.

Spijt komt na het geval dat vrijwel alles in kannen en kruiken is. De rechter kan niet zoveel meer doen dan ‘recht spreken’. Daarom nogmaals: u bent beter af met een scheidingsadvocaat hetzij ieder een of een zogenoemde mediator die bemiddelt tussen twee partijen die in scheiding zijn. 

 

 


Foto: Pixabay