Dagblad010 | Kopzorgen (41) – Geld geleend van opa.
mainImage

Kopzorgen (41) – Geld geleend van opa.

Kopzorgen (41) – Geld geleend van opa.
18 maart 2018, 08:17 uur
Geld & Recht

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruikt van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

We hebben geld geleend bij onze opa. Hij overlijdt maar we hebben een contract dat we pas in 2032 terugbetalen. Wij zijn nu ook erfgenamen. Wat gebeurt er met onze lening?

Antwoord:

Terugbetaling van leenbedragen (schulden) zal waarschijnlijk bij overlijden moeten gebeuren. Want dan wordt de nalatenschap vastgesteld. We nemen aan dat u met ‘het contract’ bedoelt: een officiële akte' van een notaris. Is het onderhands gegaan, door bijvoorbeeld handtekeningen op papier te zetten, dan wordt het al lastiger en kán dat gesjoemel in de hand werken. We willen daarop verder niet ingaan want dit kan ook een juridisch mijnenveld worden als anderen zich tekort gedaan voelen.
Indien u tot de erfgenamen behoort, dan krijgt u uiteraard ook uw deel uitbetaald zodra de nalatenschap wordt afgewikkeld.


Foto: Digitaal Dagblad