Dagblad010 | Kopzorgen (43) – Mag testament nog wijzigen?
mainImage

Kopzorgen (43) – Mag testament nog wijzigen?

Afbeelding is niet meer beschikbaar
25 maart 2018, 08:28 uur
Geld & Recht

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruikt van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:
Wij zijn een ouder echtpaar met een eigen huis. We hebben een testament met een legaat aan iemand nagelaten als wij beiden zijn overleden. We hebben ook twee kinderen. Als een van ons overlijdt mag dan de langstlevende - indien nodig - het testament nog veranderen?

Antwoord:
Ja. Dat kan altijd nog als het betreft zijn of haar deel in het testament. Maar de langstlevende moet wel in overleg treden met de notaris over wat er uit het testament (van beiden) nog veranderd kan worden. Ook moet u er rekening mee houden dat eigen kinderen na het overlijden van uw beiden ook nog een beroep kunnen doen op hun legitieme portie (hun minimale erfdeel).

 


Foto: Digitaal Dagblad