Dagblad010 | Kopzorgen (47) – Faillissement van zoon
mainImage

Kopzorgen (47) – Faillissement van zoon

Afbeelding is niet meer beschikbaar
8 april 2018, 08:15 uur
Geld & Recht

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruikt van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Onze zoon heeft door faillissement van zijn BV zijn huis met een restschuld van zijn hypotheek moeten verkopen. Tevens heeft hij ook nog een aantal overige schulden die deurwaarders bij hem proberen te innen. Omdat hij een bijstandsuitkering heeft lukt dat niet. Onze zoon wil voorlopig bij ons komen inwonen. Mijn vrouw heeft een baan van 20 uur en ik heb pensioen en AOW. Kunnen deurwaarders, als onze zoon voorlopig bij ons komt inwonen, zijn schulden op ons verhalen of ons aansprakelijk stellen? Welke eventuele risico's lopen mijn vrouw ik?

Antwoord:

U en uw vrouw zullen niet aansprakelijk worden gesteld door deurwaarders. Maar uw zoon - we nemen zonder meer aan dat hij meerderjarig is -  weten ze waarschijnlijk wel terug te vinden. Het zou ook wel kunnen dat - doordat hij woningdeler wordt - zijn eventuele bijstandsuitkering wordt aangetast. Daarover kan hij informatie krijgen bij de sociale dienst in zijn gemeente. Gezien zijn precaire financiële situatie raden we hem aan eens te bekijken of schuldsanering een oplossing is voor de wat langere termijn. Mocht u huurtoeslag krijgen dan heeft het inwonen van uw zoon daarvoor waarschijnlijk ook gevolgen.


Foto: Digitaal Dagblad