Dagblad010 | Kopzorgen (65) - Kroegbonnetjes

Kopzorgen (65) - Kroegbonnetjes

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Een vriend van mij beweert dat hij alle kroegbonnetjes bewaart om de bedragen daarvan fiscaal af te trekken. Dat klopt toch van geen kant?

Antwoord:

Dat is al lang niet meer het geval! Zelfs in vroegere tijden moest er een verband bestaan tussen persoonlijke uitgaven vanwege je beroep en de fiscale aftrekbaarheid daarvan. Vandaar dat nog steeds de mare gaat dat de kosten van de kroeg aftrekbaar zijn bij persoonlijke uitgaven.

Persoonsgebonden aftrekposten bestaan natuurlijk nog wel maar niet meer voor nogal basale privé-uitgaven. Voor een ondernemer zijn deze kosten van een werknemer ook niet meer voor zijn winst aftrekbaar. In enkele gevallen (zoals bij congressen) is er zelfs een drempel. Er zijn ook maar heel weinig ondernemers die dit soort declaraties van hun werknemers zullen accepteren.

Het heeft dus ook geen enkele zin meer om in de kroeg een primitieve bon te laten opstellen dat iemand tien melk heeft genoten in plaats van biertjes.

 


Foto: Digitaal Dagblad