Dagblad010 | Kopzorgen (86) – Factuur dierenarts

Kopzorgen (86) – Factuur dierenarts

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik ben met mijn zieke hond naar de dierenarts geweest. Hij heeft wat medicijnen meegegeven waarvan de hond binnen enkele dagen opknapte. Ik knapte zelf echter af van de rekening die de dierenarts stuurde van omstreeks 100 euro! Heb ik niet teveel betaald?

Antwoord:

Dat hangt van de werkzaamheden af die de dierenarts heeft verricht en van de kosten van de medicijnen. U had natuurlijk tijdens het bezoek al moeten vragen wat het allemaal ging kosten. Op dat moment had u nog kunnen onderhandelen over de prijs of naar een goedkopere dierenarts gaan. Overigens mogen dierenartsen – in tegenstelling tot huisartsen – zelf hun tarieven bepalen.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad