Dagblad010 | Kopzorgen (94) – Polis bij overlijden
mainImage

Kopzorgen (94) – Polis bij overlijden

Afbeelding is niet meer beschikbaar
23 september 2018, 07:58 uur
Geld & Recht

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: [email protected] Of u maakt gebruik van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik heb een polis lopen die uitbetaalt bij overlijden. Het verzekerde bedrag is 7377 euro. Ik heb een paar keer een premieverhoging gekregen en verhoging van het verzekerde bedrag. Ik vermoed dat bij de verzekeraar erg veel blijft hangen. Wat is uw reactie?

Antwoord:

Dit is waarschijnlijk een zogenoemde uitvaartverzekering voor nabestaanden. Mensen met een vermogen doen er verstandiger aan deze polissen te beëindigen (premievrij maken) of af te kopen (soms is dat gunstiger). Men kan het uitgespaarde geld beter beleggen.

Het verzekerde bedrag heeft wel enige samenhang met uw premie, maar dat hoeft niet per se, want die samenhang heeft ook alles te maken met prijsstijgingen of prijsverlagingen van uw uitvaart.

Wij kunnen niet uw polis en voorwaarden beoordelen, dus u zult dat zelf moeten uitzoeken. Let er wel op dat verzekeringsmaatschappijen graag willen verkopen.


Foto: Digitaal Dagblad