Dagblad010 | De Wereldhavendagen komen nu naar de scholen
mainImage

De Wereldhavendagen komen nu naar de scholen

17 juni 2020, 17:12 uur
Haven

De Stichting Wereldhavendagen, dat het jaarlijkse topevenement door corona de mist in heeft zien gaan, brengt de haven nu naar de scholen. ‘De haven komt naar je toe!’ is erop gericht om scholieren in het primair en voortgezet onderwijs op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de haven in al zijn facetten.

Het educatieprogramma bestaat uit drie bijzondere en toegankelijke lesprogramma’s, die tot stand zijn gekomen in samenwerking met diverse partners van de Wereldhavendagen. Er komt een (online) lespakket, maar ook een gastles door iemand die werkzaam is in de haven. Ter ondersteuning van het programma wordt er bijzonder havenmaterieel op het schoolplein geplaatst, zoals een duiktank of een inspectiewagen.
 
De exacte invulling van het educatieprogramma is afhankelijk van beschikbaarheid en wordt in overleg met de school bepaald. Alle programma’s worden mogelijk gemaakt door de partners van de Wereldhavendagen en zijn kosteloos. Het is voor klassen en scholen wel noodzakelijk om zich vooraf in te schrijven.

De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Onder de naam 'Port Stories 2020' wordt op 4 en 5 september 2020 de Rotterdamse haven op diverse manieren in het zonnetje gezet. De hoofdsponsors/-partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

 


Foto: Rotterdam Branding Toolkit - Anne Reijtsma