Dagblad010 | Truck parking Maasvlakte Plaza naar 567 plaatsen
mainImage

Truck parking Maasvlakte Plaza naar 567 plaatsen

3 juli 2020, 17:19 uur
Haven

Truck parking Maasvlakte Plaza heeft er 210 nieuwe parkeerplaatsen bij. Met deze uitbreiding telt Maasvlakte Plaza nu 567 plaatsen en is het daarmee de grootste beveiligde vrachtwagenparkeerplaats ter wereld. Het totaal aantal beveiligde parkeerplaatsen in de gehele Rotterdamse haven komt hiermee op 945.

De uitbreiding is noodzakelijk omdat deze truckparking sinds de opening in mei 2017 een zeer hoge bezettingsgraad van meer dan 90% kent. “Dit concept is de nieuwe standaard voor beveiligd parkeren: veilig, schoon, met topvoorzieningen voor chauffeurs en hun vrachtwagens, in de onmiddellijke nabijheid van grote terminals en distributiecentra’’, zegt Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam. ‘’Het verbetert de bereikbaarheid van de haven en tilt de logistieke efficiency in de Rotterdamse haven naar nieuwe hoogten.”

Om de chauffeurs de tijd en ruimte te geven om niet in de avondspits te rijden, zijn op Maasvlakte Plaza de eerste twee uur parkeren in de avond altijd gratis. Door meer overnachtingsruimte te creëren voor chauffeurs op een veilige plek dichtbij de terminals, levert Havenbedrijf Rotterdam bovendien een substantieel aandeel in de doelstelling van consortium SecureNL.

Truck parking Maasvlakte Plaza is centraal gelegen op de Maasvlakte en heeft een directe aansluiting op de N15. De afstand tot de grote deepseacontainerterminals bedraagt gemiddeld 3,5 kilometer. Distributiecentra liggen op minder dan 2 kilometer. Met een informatiebalie, wifi, douches, toiletten, was- en droogmachines, lockers en een Routiers restaurant met 175 zitplaatsen is de truckparking van alle gemakken voorzien. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het Shell-tankstation en de truckwash.


Foto: GHR Paul Martens