Coach Slot ziet dat Feyenoord het AS Roma steeds lastiger maakt

23 February 2024, 09:05 uur
, Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot is voor het derde seizoen op rij met Feyenoord door AS Roma uitgeschakeld in de Europa. Na een verloren finale in de Conference League en een nederlaag na verlenging van een kwartfinale van de Europa League verloren de Rotterdammers opnieuw van de Italianen na strafschoppen in de tussenronde van de Europa League.

"We komen steeds dichterbij", zei Slot bij Veronica. "Eerst verliezen we een finale, dan buigen we pas na verlenging en nu verliezen we pas na verlenging en strafschoppen. Als we ze volgend seizoen weer loten dan begin ik fris en vol goede moed aan die duels. Maar soms lijkt het wel of we niet van ze mogen winnen."

AS Roma en Feyenoord bleven steken op een gelijkspel (1-1), net als vorige week in De Kuip. "Na negentig minuten mochten we niet over die tussenstand klagen, maar in de verlenging vond ik ons sterker worden", zei Slot. "Maar het was niet genoeg."

Romelu Lukaku miste als eerste in de strafschoppenserie voor AS Roma. Vervolgens verzuimden Dávid Hancko en de ingevallen Alireza Jahanbakhsh voor Feyenoord vanaf elf meter te scoren. "Die jongens zeiden 'sorry' tegen me", zei Slot. "Maar dat is niet nodig. Ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen en je kan altijd missen. Hancko is onze nummer 1 of nummer 2 als het gaat om strafschoppen nemen. En Alireza benutte onlangs onder moeilijke omstandigheden een penalty voor Iran tegen Japan op de Azië Cup."
 

 


Door: ANP