23.142 positieve coronatests, aantal hoog door storing

2 December 2021, 15:24 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Door een eerdere storing in de computersystemen zijn in de afgelopen dag meer positieve coronatests geregistreerd dan er daadwerkelijk waren. De nieuwe gevallen die woensdag niet konden worden meegerekend, zijn nu alsnog meegeteld. Daardoor komt de teller donderdag uit op 23.142 bevestigde besmettingen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weet niet hoeveel positieve tests er woensdag en donderdag zouden zijn geweest zonder storing.

Het aantal van donderdag is het hoogste aantal positieve tests in ruim een week tijd, maar het gemiddelde blijft redelijk stabiel. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 150.800 meldingen van positieve tests. Het komt neer op gemiddeld 21.543 nieuwe gevallen per dag.

Dat totaal over de afgelopen week ligt zo'n 3 procent lager dan het totaal over de zeven dagen ervoor. Het is de tweede dag op rij dat het aantal positieve tests op weekbasis daalt. Daarvoor was het 58 dagen achter elkaar gestegen.


Door: ANP