375 zorgmedewerkers: compensatie eigen risico na corona

24 March 2021, 09:42 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Stichting IZZ, een ledencollectief van mensen in de zorg, heeft tot nu toe van 375 zorgmedewerkers die zelf corona hebben gehad een aanvraag gekregen voor compensatie van hun eigen risico in de zorgverzekering. De compensatieregeling is bedoeld voor zorgpersoneel met een collectieve IZZ Zorgverzekering. Als ze zelf de ziekte hebben opgelopen en daardoor hun eigen risico moesten aanspreken, kunnen ze dat verplichte eigen risicobedrag van 385 euro gecompenseerd krijgen.

De compensatieregeling werd in november vorig jaar gelanceerd. Eind december 2020 stond de teller nog op 120 aanvragen. Van de huidige 375 aanvragen zijn er 300 toegekend en afgehandeld, wat neerkomt op een bedrag van 115.000 euro, aldus de stichting. De overige aanvragen zijn of net ingediend, of nog in behandeling.

Directeur Roland Kip van Stichting IZZ vindt het goed om te zien dat meer zorgmedewerkers gebruikmaken van de compensatieregeling wanneer zij zelf besmet zijn geraakt met corona. "Want het mag en kan niet zo zijn dat zij vanwege de aard van hun werk corona oplopen, daar ziek van worden en ook nog eens de rekening krijgen voor het eigen risico van hun zorgverzekering of voor behandelkosten."

De stichting zei eerder te verwachten dat 450 verzoeken tot compensatie van het eigen risico zouden binnenkomen en 500 verzoeken om gedeeltelijke compensatie, bijvoorbeeld als mensen medicijnen nodig hadden.


Door: ANP