Kane keert na 10 jaar terug met concert in Ziggo Dome

25 September 2023, 20:49 uur
Landelijk
mainImage
Kane/PR

Kane keert volgend jaar weer terug, tien jaar nadat Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in 2014 besloten te stoppen met de band. Op 5 juni 2024 staat de band weer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakten Woesthoff en Van Leeuwen maandag bekend tijdens de première van de Videoland-documentaireserie KANE: A Story Recorded.

Met het concert in de Ziggo Dome wordt de carrière van Kane gevierd, 25 jaar na de oprichting. De rockband bracht zeven albums uit, werd zes keer onderscheiden met een Edison en scoorde door de jaren heen hits als Rain Down on Me, So Glad You Made It, Fearless en No Surrender. De kaartverkoop voor het concert gaat vrijdag van start.

"Had me dit anderhalf jaar geleden verteld en ik had je waarschijnlijk niet geloofd", laat Woesthoff in een persbericht weten. "Maar 25 jaar na start en 10 jaar na stop heeft ons doen beseffen dat we ontzettend veel te vieren hebben en we daar nu echt klaar voor zijn." Van Leeuwen stelt dat het "met een docu, een gloednieuwe track en een grote liveshow in het vooruitzicht" bijna voelt als een nieuw begin. "Iets leukers kan ik me op dit moment niet voorstellen."

De terugkeer van Kane wordt ook gevierd met nieuwe muziek. De single What Are You Waiting For is vanaf dinsdag te beluisteren.


Door: ANP