Aantal opgenomen coronapatiënten daalt licht

6 January 2021, 16:08 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal licht gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2827 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 55 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 2131 coronapatiënten, 28 minder dan dinsdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met 27 naar 696. Onder hen zijn acht mensen die in Duitsland in het ziekenhuis liggen, evenveel als dinsdag.

De ziekenhuizen hebben momenteel nog ongeveer 2000 bedden op verpleegafdelingen en intensive cares beschikbaar, zowel voor coronapatiënten als voor mensen met andere klachten. Dat komt neer op gemiddeld minder dan twintig bedden per ziekenhuis.

Zes mensen zijn in de afgelopen 24 uur verplaatst naar andere regio's, het laagste aantal sinds half december. In september begon de verspreiding, die de druk op ziekenhuizen moet helpen verlichten. Sindsdien zijn 1997 patiënten verdeeld over het land. Het is niet bekend hoeveel mensen een plek hebben gekregen in een ander ziekenhuis in de eigen regio.


Door: ANP