Advocaat Ten Damme: advocaat Taghi benaderde mij namens Ali B

14 June 2024, 17:34 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De slachtofferadvocaat van Ellen ten Damme heeft vrijdagmiddag in de rechtbank verklaard dat ze kortgeleden is gebeld door advocaat Michael Ruperti. Die zou haar namens Ali B gezegd hebben dat het beter voor Ellen ten Damme zou zijn als ze haar verklaring in de zedenzaak zou intrekken.

"Ruperti, ook wel bekend als de advocaat van Ridouan Taghi, liet mij weten dat hij via via, wie kon hij niet zeggen, in contact was gekomen met Ali. Hij had Ali gesproken en hij wist mij te vertellen dat Ali een stevige zaak had", zei slachtofferadvocaat Ruth Jager.

Ruperti vertelde haar dat de voorbereidingen voor de zitting in volle gang waren en dat er naar verwachting "de nodige nare dingen over Ellen ten Damme" naar voren zouden worden gebracht. Hij spiegelde de raadsvrouw voor dat Ten Damme "daar echt niet blij van zou worden en haar management al helemaal niet. Het was beter voor Ellen om te voorkomen dat al die narigheid straks op straat zou liggen."

Jager: "Voor ons is duidelijk dat het de verdachte zelf is die zijn bekendheid, aanzien en macht gebruikt en misbruikt op ieder moment dat het hem zelf van pas komt. Dat hij daarbij grenzen overgaat en mensen schade toebrengt, doet er blijkbaar niet toe en lijkt hij zelf niet eens in de gaten te hebben. Er zijn voldoende mensen bereid om alles voor hem uit de kast te trekken."

Ruperti laat desgevraagd aan het ANP weten dat hij "hier niet publiekelijk aan mee" doet. "Zal binnen de Orde wel worden gedaan zoals het hoort." Hij zegt Jager "confraterneel" gesproken te hebben. "Iedereen die mij kent weet dat ik niet zo praat", aldus Ruperti.
 

 


Door: ANP