Dagblad010 | 'Air France-KLM geeft nieuwe aandelen uit'
mainImage

'Air France-KLM geeft nieuwe aandelen uit'

5 april 2021, 18:53 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Luchtvaartconcern Air France-KLM gaat nieuwe aandelen uitgeven. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen rond het Frans-Nederlandse bedrijf. Air France-KLM maakt volgens die ingewijden dinsdag bekend dat het een deel van zijn staatsleningen om wil zetten in leningen die voor aandelen kunnen worden ingeruild. Daarnaast gaat het bedrijf ook met nieuwe aandelen geld ophalen.

De aankondiging is het gevolg van een overeenkomst die de Franse staat heeft gesloten met Brussel over de herfinanciering van Air France-KLM. De Franse minister van Financiën kondigde zondag aan dat daarover een akkoord was bereikt zonder details te geven. Nederland is nog altijd met de Europese Commissie in gesprek over verdere staatssteun voor Air France-KLM.

De luchtvaartsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Eerder sprongen Frankrijk en Nederland, die elk ongeveer 14 procent van de aandelen in het bedrijf in handen hebben, al bij voor 10,4 miljard euro. Daarvan was een deel, 4 miljard euro, een directe lening en stonden Frankrijk en Nederland voor de rest van het bedrag garant voor leningen bij banken.


Door: ANP | Foto: ANP