Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

25 September 2023, 16:51 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

De competitiewedstrijd tussen Ajax en FC Volendam staat al geruime tijd voor woensdagavond op het programma. De KNVB heeft maandagmiddag echter bepaald dat het restant van het zondag gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord vanaf woensdag 14.00 uur zonder publiek moet worden uitgespeeld bij een tussenstand van 0-3 voor de kampioen uit Rotterdam. De voetbalbond gaat op zoek naar een andere datum voor het duel tussen Ajax en FC Volendam.

"We gaan niet akkoord met het voorstel van de KNVB", laat een woordvoerder van Ajax weten. "Vanwege nationale en internationale duels is het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen in optiek van Ajax de eerste week van november. Dan wordt een bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen. FC Volendam speelt dan wel. Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB aangepast voor minimaal vier clubs voor het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs, maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overwegen we juridische stappen."

 


Door: ANP