Dagblad010 | Al begint meteorologische lente, berg winterjas nog niet op
mainImage

Al begint meteorologische lente, berg winterjas nog niet op

28 februari 2021, 12:48 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Hoewel het de afgelopen tijd schitterend lenteweer was en meteorologisch maandag de lente begint, is het nog geen tijd om de winterjas op te bergen. In ieder geval de eerste lenteweek zal nog nachtvorst, kille ochtenden en mogelijk wat winterse neerslag kennen, meldt weer.nl zondag.

De eerste dagen van maart zien er bijzonder vriendelijk uit, aldus weer.nl. "Het aangename lenteweer dat we inmiddels zo goed kennen, zet nog even door. Al moeten we eerst nog even door een mistige start van de dag heen; verder ziet het er voorlopig heel rustig, droog en vooral zonnig uit."

De nachten, en daarmee ook de ochtenden, zijn voorlopig echter nog aardig koud, met telkens temperaturen die op grote schaal iets onder het vriespunt duiken. "Berijpte velden, ijs op een autoruit en hier en daar een glad bruggetje zijn nog zeker niet uit te sluiten."

Vanaf donderdag komt er een omslag in het weertype. De wind waait dan weer uit het noorden en daarmee komt een stuk frissere lucht vanaf de Noordzee naar Nederland. Vanaf vrijdag wordt het elke dag nog maar maximaal zo’n 6 graden. In de nachten blijft het kwik met grote regelmaat iets onder nul uitkomen.

Nog steeds is daarbij aardig wat ruimte voor de zon, maar het weerbeeld wordt wel iets wisselvalliger, aldus weer.nl. Vanuit het noorden komt wat meer bewolking binnen en de kans op een buitje af en toe neemt ook toe. "Aangezien het ook hoog in de lucht inmiddels een stuk kouder is, kan zo’n bui ook een winters karakter hebben", meldt weer.nl. In zo’n bui met natte sneeuw of hagel zal het bovendien behoorlijk guur aanvoelen.


Door: ANP