Alles over de zakelijke lening

15 September 2022, 16:06 uur
Landelijk
mainImage
Digitaal Dagblad

Wil je jouw bedrijf uitbreiden door een nieuw magazijn te bouwen? Heb je een nieuwe machine nodig om de productie te versnellen? Of wil je zonnepanelen voor een bedrijfspand kopen? Dan moet je investeren. Helaas heeft lang niet iedere ondernemer hier het geld voor liggen. Gelukkig betekent dit niet dat je niet in jouw bedrijf kunt investeren. Je kunt namelijk een zakelijke lening aanvragen voor een dergelijke investering. Wanneer je nog niet eerder zakelijk geld geleend hebt, ben je vast benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. Daarom vertellen wij je hier alles over de zakelijke lening.

Zo werkt een zakelijke lening
Voordat je een zakelijke lening aanvraagt, wil je vast en zeker eerst weten hoe deze financiering werkt. Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, maakt een geldverstrekker het bedrag in één keer over naar jouw zakelijke rekening. Je kunt het dan direct gebruiken om te investeren in jouw bedrijf. Omdat het om een lening gaat, moet je het geleende geld terugbetalen. Dit doe je door iedere maand een deel af te lossen. Als jij je hier keurig aan houdt, is de lening aan het einde van de looptijd volledig afgelost.

Looptijd van een zakelijke lening
Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent hoeveel je per maand aflost als je een zakelijke lening afsluit. Dit is op voorhand helaas niet te zeggen. De hoogte van het bedrag hangt namelijk af van een aantal factoren. Het draait niet alleen om de hoogte van de lening, maar ook om de looptijd. Wanneer je voor een zakelijke lening kiest, bepaal je zelf de looptijd. Je kunt kiezen uit 3, 6, 9, 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Hoe korter de looptijd, des te hoger het bedrag dat je maandelijks terug moet betalen. Vandaar dat veel ondernemers voor de maximale looptijd kiezen.

Hoe zit het met de rente?
Voor welke vorm van zakelijk financieren je ook kiest, je krijgt altijd te maken met rente. Kies je voor een zakelijke lening? Dan betaal je rente over het gehele bedrag dat je leent. Een geldverstrekker stort het bedrag immers in één keer op jouw rekening. De hoogte van de rente wordt onder meer bepaald door de rentestand van dat moment. Daarnaast kijkt een geldverstrekker naar de financiële situatie van jouw bedrijf om de hoogte van de rente te bepalen. Je betaalt overigens gedurende de hele looptijd dezelfde rente. Bij het afsluiten van een zakelijke lening wordt de rente namelijk vastgezet.

Zakelijke lening aanvragen
Nu je nagenoeg alles over een zakelijke lening weet, kun je bepalen of deze financieringsvorm iets voor jou is. Ben je erover uit dat dit de beste zakelijke financiering is? Wacht dan niet langer, maar vraag direct een zakelijke lening aan. Hier hoef je tegenwoordig de deur niet meer voor uit, want je kunt online een zakelijke lening aanvragen. Nadat je de benodigde gegevens en documenten hebt aangeleverd, ontvang je binnen de kortste keren een aanbod op maat van een geldverstrekker. Dit is nagenoeg altijd een vrijblijvend aanbod, waardoor je zelf bepaalt of je hier wel of niet mee akkoord gaat.