ANBO wil dat alle zestigers gevaccineerd kunnen worden

11 May 2021, 17:27 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Alle zestigers moeten worden uitgenodigd voor een vaccinatie tegen het coronavirus, dat meldt de ouderenbond ANBO dinsdag. De bond vindt het onbegrijpelijk dat jongere mensen met een medische indicatie nu voorrang krijgen boven sommige ouderen.

In veel regio's hebben alle zestigers al een uitnodiging gekregen voor een coronaprik, maar in bijvoorbeeld Zuid-Holland en Gelderland nog niet. Mensen tussen 61 en 64 jaar wachten daar nog. Veel mensen tussen de 18 en 60 hebben al wel een uitnodiging ontvangen, als zij een zwakke gezondheid hebben.

De ANBO vindt dat mensen jonger dan 60 jaar niet versneld geprikt hoeven te worden, maar dat zij gewoon volgens schema ingeënt kunnen worden. De ouderen kunnen dan op de plekken van mensen die ieder jaar een griepprik krijgen, maar zich nog niet hebben gemeld voor een coronaprik. Dat gaat volgens de ANBO om ongeveer 250.000 'prikplekken'.

De bond zegt blij te zijn met de versoepelingen van de coronaregels die dinsdagavond waarschijnlijk worden aangekondigd door premier Mark Rutte. " De ruimte die er dan komt is ook voor ouderen van groot belang, na ruim een jaar in isolement." 


Door: ANP