Aruba heeft bijna alle doses coronavaccin al gebruikt

1 March 2021, 15:21 uur
Landelijk
mainImage
Pixabay

Volgens de Arubaanse minister van Volksgezondheid Dangui Oduber gaat het op het eiland zo hard met vaccineren tegen het coronavirus dat aan het einde van deze week alle 11.700 doses zijn gebruikt. Dan wordt het wachten op de volgende levering, die in de loop van de week daarna aankomt.

Aruba kende een wat aarzelend begin, maar daarna is de vaccinatiecampagne goed op gang gekomen, zo stelt Oduber tegenover de Arubaanse website www.24ora.com. Volgens de minister werden in de eerste dagen zorgverleners ingeënt en daarna waren de zestigplussers en mensen met gezondheidsproblemen aan de beurt. Dat begon op twee priklocaties, met 300 personen per dag. Na enkele dagen werd het aantal vaccinaties per dag verdubbeld. Vanaf maandag wordt opgeschaald naar vier priklocaties en is de planning dat er duizend mensen per dag worden gevaccineerd.

Zodra de volgende levering aankomt, worden alle mensen die al gevaccineerd zijn, verwacht voor een tweede prik. Eind maart komt de volgende lading en dan komen ook jongere mensen aan de beurt. Dan hoopt Aruba 1500 personen per dag te kunnen vaccineren. Volgens minister Oduber zullen er uiteindelijk genoeg doses komen om iedereen die dat wil te vaccineren.

Hij vraagt de bevolking dringend om zich te registreren voor vaccinatie, vooral zestigplussers en mensen met gezondheidsproblemen. "Hoe sneller we vaccineren, des te meer levens worden gespaard. Zodra we beschermd zijn en immuniteit hebben gecreëerd, kunnen we vooruitkijken en gaan bouwen aan de economie."


Door: ANP