mainImage

Baudet: Onze welvaart is niet vanzelfsprekend

Thierry Baudet, de voorman van Forum voor Democratie.
30 september 2020, 18:23 uur
Landelijk

Tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen liet Thierry Baudet, de voorman van Forum voor Democratie, zich kritisch uit over de uitgaven van het kabinet. Volgens Baudet is het in deze tijd weinig zinvol om te praten over koopkrachtplaatjes en procentpuntjes. In plaats daarvan moet het over de grote lijn gaan. Hij stelt dat Nederlanders door hard werken en spaarzaamheid door de eeuwen heen welvaart hebben opgebouwd, maar dat die welvaart nu door drie langetermijnprojecten van de overheid worden bedreigd: de klimaattransitie, de massale immigratie en de steeds machtigere Europese Unie. Hij voegt hieraan toe dat de ingrijpende coronamaatregelen een vierde bedreiging voor ondernemers en voor de Nederlandse economie vormen. “Onze welvaart is niet vanzelfsprekend”, aldus Baudet.

In dezelfde bijdrage noemt Baudet de instemming van het kabinet met het EU-herverdelingsfonds als voorbeeld van de slechte keuzes van dit kabinet. “Dat Rutte zich onder druk heeft laten zetten om met deze enorme transfer van Nederland naar Zuid-Europa akkoord te gaan, zal de geschiedenisboeken ingaan als een historische fout van ongekende proporties”, sprak hij de Kamer toe.

Forum voor Democratie pleit bij monde van Thierry Baudet voor fundamenteel andere keuzes en legt daarbij de nadruk op het behoud van de Nederlandse welvaart: “Nederland moet zijn geld en welvaart zelf kunnen verdienen. In vrijheid. Zonder knellend keurslijf van Europese regels, opgelegd door EU en ECB. Zonder ondemocratisch tot stand gekomen Klimaatakkoorden. Zonder opgelegde immigratiequota, als zelfbewust en soeverein land.”
 
 


Door: ANP | Foto: ANP