Baudet ziet interview even niet zitten; nee tegen EenVandaag

13 March 2021, 17:00 uur
Landelijk
mainImage
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft zaterdag enkele uren van tevoren een interview bij actualiteitenprogramma EenVandaag afgezegd. Dat meldt het programma op zijn website. Als reden geeft een woordvoerder van de partij het voorval van afgelopen week in de talkshow Jinek.

Cabaretier Martijn Koning hield bij Jinek een 'roast', en maakte daarbij onder meer grappen over de Joodse afkomst van Baudets verloofde. De FVD-leider verliet voortijdig de uitzending.

EenVandaag houdt maandag een debat met de lijsttrekkers van de zes grootste partijen. De leiders van de kleinere partijen, onder wie Baudet, waren uitgenodigd voor een interview in de uitzending in de voorgaande dagen, maar die ziet daar nu dus van af.

Een woordvoerder van de partij zegt dat Baudet na de uitzending van Jinek geen behoefte meer heeft aan "dit soort programma's", aldus EenVandaag. Ook heeft een optreden van Baudet gevolgen voor zijn veiligheid, redeneert de woordvoerder.

Hoofdredacteur René van Brakel vindt de afzegging "enorm teleurstellend" en "treurig". Hij merkt op dat "EenVandaag een actualiteitenprogramma is, geen talkshow. Ook is er geen column van een cabaretier of een andere politicus met wie hij in debat hoeft".

"Met het EenVandaag Opiniepanel hebben we onderzoek gedaan onder kiezers en geven we weer hoe zijn achterban, en alle kiezers, denken over de standpunten van Forum voor Democratie en het optreden van Thierry Baudet."