Beleggers uit Zuid-Holland investeren massaal in Bitcoin

8 January 2021, 14:47 uur
Landelijk
mainImage

Het vertrouwen in Bitcoin onder beleggers uit Zuid-Holland is sinds de coronapandemie toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat vooral Rotterdammers de kar trekken. Cryptocurrency bedrijf BLOX vroeg aan 1.370 beleggers of het vertrouwen is afgenomen, of juist is toegenomen. De koers is sinds de eerste lockdown in maart ontzettend hard gestegen.

Op de eerste dag van de lockdown in maart daalde de Bitcoin koers naar 4.800 euro. Wat doet dat met het vertrouwen in Bitcoin en andere cryptovaluta onder investeerders uit Zuid-Holland? Een dalende waarde betekent normaal gesproken dat er minder vraag, en dus minder vertrouwen is in Bitcoin. Maar sinds de coronacrash is de waarde van Bitcoin hersteld en zelfs meer dan verzesvoudigd.

Rotterdam spant de kroon
Beleggers uit Zuid-Holland zeggen meer nu juist meer vertrouwen te hebben in Bitcoin. Maar als je inzoomt, blijkt dat vooral Rotterdammers optimistisch zijn over Bitcoin. Van alle ondervraagden uit Zuid-Holland claimt 68% meer vertrouwen te hebben in Bitcoin dit jaar. In Rotterdam ligt dit percentage op 87%. In geen enkel gebied in Nederland ligt dat percentage zo hoog.

Andere cryptocurrency’s populair in Zuid-Holland
Bitcoin is het populairst in Zuid-Holland. Maar liefst 92% van alle investeerders heeft Bitcoin in zijn of haar portfolio. Maar in tegenstelling tot de rest van Nederland, zijn andere cryptocurrency’s zoals Ethereum (65%), Chainlink (18%) en XRP (10%) ook te vinden in de portfolio’s van beleggers uit Zuid-Holland. Een divers portfolio wordt dus op prijs gesteld.

Investeren voor de lange termijn
De meeste investeerders uit Zuid-Holland geven aan Bitcoin te kopen voor de lange termijn (81%). Ook geven ondervraagden er de voorkeur aan om andere cryptocurrency’s dan Bitcoin op de korte termijn al te verkopen (53%). In de rest van Nederland zijn er veel minder investeerders die er voor de lange termijn in zitten (55%)