Bioscoopkoepel luidt opnieuw noodklok

3 March 2021, 18:26 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De Nationale Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) waarschuwt voor een verlenging van de sluiting van bioscopen. Volgens de organisatie zijn de huidige steunmaatregelen niet genoeg om na 15 maart de schade verder te dekken.

De NVBF pleit daarom voor een uitbreiding van de steunmaatregelen voor de tegemoetkoming van de vaste lasten (TVL). Volgens de organisatie komen veel Nederlandse bioscoopondernemingen daar niet voor in aanmerking. Als de zalen nog gesloten moeten blijven, willen zij dat er een uitbreiding komt van de TVL waarin opnieuw wordt gekeken naar de inhoud en uitvoering van de tegemoetkoming.

Volgens de koepel zou een verlenging van de sluiting overigens niet nodig zijn. Zij lieten eerder al weten dat bioscopen en filmtheaters geen brandhaarden bleken voor coronabesmettingen. Bovendien hebben zij een protocol opgesteld voor een 'veilig bioscoopbezoek'. Zo zouden er enkel tickets verkocht worden op reservering, krijgen bezoekers een vaste zitplek toegewezen en mogen de bezoekers enkel in de filmzaal zittend een snack en alcoholvrij drankje nuttigen.

De NVBF hoopt daarom dat het kabinet op 8 maart zal aankondigen dat de bioscopen en filmtheaters de deuren weer mogen openen.


Door: ANP