Dagblad010 | Bioscopen vinden testen voor bezoek onnodig
mainImage

Bioscopen vinden testen voor bezoek onnodig

14 april 2021, 13:38 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Een negatief testbewijs laten zien voordat je naar de bioscoop gaat, is onnodig, aldus Gulian Nolthenius, directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters. Als dat dan toch een vereiste is, dan moeten de coronatesten volgens hem wel gratis zijn.

Het verplicht stellen van een sneltest zou de drempel voor bioscoopbezoekjes verhogen, omdat het besluit om naar de bioscoop te gaan vaak op het laatste moment wordt genomen. De vereniging pleit daarom voor een geactualiseerd protocol.

"Wij stellen als randvoorwaarde dat de sneltesten voor toegang tot bioscopen en filmtheaters in ieder geval gratis zullen zijn, omdat anders bezoekers deze moeite zeker niet zullen nemen vanwege het sterk opdrijvend effect op de prijs van een bioscoopbezoek", vervolgt Nolthenius. Volgens berekeningen zouden bioscopen in totaal zo'n 275.000 testen per week nodig hebben. Volgens Nolthenius lijkt daar nu niet genoeg capaciteit voor te zijn.

Alle bioscopen moesten half december de deuren sluiten. Afhankelijk van de coronasituatie zouden nu op z'n vroegst vanaf 11 mei onder voorwaarden onder meer theaters, poppodia, bioscopen en musea weer open mogen.


Door: ANP | Foto: ANP