mainImage

CDA op licht verlies na eerste grote verkiezingsdebatten

CDA-leider Wopke Hoekstra.
2 maart 2021, 17:49 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

In de week na de eerste grote verkiezingsdebatten verliest het CDA 2 zetels. Dat blijkt uit de nieuwste zetelpeiling van EenVandaag en Ipsos, die na het RTL-debat is gehouden. De VVD blijft gelijk op 38.

Het CDA staat deze week op 18 zetels, twee weken geleden waren dat er nog 20. De christelijke partij was sinds mei vorig jaar juist aan een gestage opmars bezig. Ook het beeld dat mensen hebben van CDA-leider Wopke Hoekstra wordt iets negatiever. Mensen vinden hem als minister van Financiën mede verantwoordelijk voor de coronamaatregelen en de toeslagenaffaire. Ook het schaatsincident in Thialf wordt hem door sommigen verweten.

De VVD daalde de afgelopen weken maar blijft nu gelijk op 38. Het imago van Mark Rutte heeft de afgelopen tijd enkele krassen opgelopen, maar hij wordt door de meeste mensen nog steeds als de meest geschikte premier van Nederland gezien.

GroenLinks staat deze week op 13 zetels, twee meer dan in februari. De partij van Jesse Klaver schommelt al tijden tussen de 11 en 14 zetels. Verder is er op links weinig beweging. De PvdA en de SP blijven stabiel op 12 en 10. Volt haalt voor het eerst een zetel.

 


Door: ANP | Foto: ANP