mainImage

CDA wil betere bescherming voor deelnemers talentenjachten

17 januari 2022, 12:17 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Het CDA vindt dat deelnemers aan talentenjachten beter beschermd moeten worden tegen bijvoorbeeld machtsmisbruik. CDA-Kamerlid Lucille Werner heeft naar aanleiding van de gemelde misstanden bij het programma The Voice of Holland Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Gunay Uslu. Ze wil weten wat de huidige afspraken met deelnemers zijn en hoe die verbeterd kunnen worden.

"Elke deelnemer van een tv-programma moet zich veilig voelen", schrijft Werner op Twitter. "Machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn onacceptabel en signalen hiervan moeten tot op de bodem worden uitgezocht." Ze wil van Uslu weten in hoeverre het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op de hoogte is gesteld van de beschuldigingen van seksueel wangedrag en machtsmisbruik bij The Voice.

Ook wil voormalig tv-persoonlijkheid Werner opheldering of er genoeg ruimte is voor kandidaten om grensoverschrijdend gedrag te kunnen melden en hoe er toezicht is op ongelijke werkrelaties. Jeroen Rietbergen, bandleider bij The Voice of Holland, erkende "relaties van seksuele aard" te hebben gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Zelf vindt hij dat er nooit sprake was van "een machtspositie".

Uslu heeft nog niet geantwoord op de vragen van het CDA.


Door: ANP | Foto: ANP