mainImage

CDA'er Boswijk: ongenode gast bedreigde mij en mijn kinderen

4 juli 2022, 15:33 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk en zijn gezin zijn vorige week met de dood bedreigd door iemand die bij hem thuis op de stoep stond. Zelf was de politicus op dat moment niet thuis, maar zijn vrouw werd "de huid vol gescholden en meegedeeld dat mij en mijn kinderen iets zou overkomen", zegt Boswijk tegen het radioprogramma Sven Op 1.

De CDA'er maakte vorige week al melding van het ongewenste bezoek, dat voor hem aanleiding was een paar dagen niet naar de Tweede Kamer te gaan. "Ik ben niet thuis gebleven omdat ik bang was, integendeel", benadrukt Boswijk. Hij trof zijn gezin naar eigen zeggen zo overstuur aan dat hij vond dat hij daar even harder nodig was.

Het was volgens Boswijk "één persoon" die daadwerkelijk scheldend en dreigend bij hem op de stoep stond. Maar er reden die avond ook al meerdere trekkers claxonnerend bij hem door de straat. "Het heeft op mijn gezin echt wel een heel grote impact gehad, en nog steeds wel."

Boswijk heeft nog niet besloten of hij aangifte gaat doen. Hij zegt daarover in gesprek te zijn met de politie, die de zaak wel "heel serieus" neemt.


Door: ANP | Foto: ANP