mainImage

ChristenUnie: pil vergoeden om abortus te voorkomen

10 december 2020, 08:45 uur
Landelijk

Alle vrouwen moeten weer via hun zorgverzekering de anticonceptiepil kunnen krijgen, in plaats van er zelf voor te betalen, zoals nu. Met dat voorstel komt de ChristenUnie, schrijft Trouw. Vergoeding van de pil is volgens de christelijke regeringspartij belangrijk omdat er abortussen mee kunnen worden voorkomen.

"Het is best raar dat abortus wel vergoed wordt, maar dat vrouwen voor anticonceptie moeten betalen", zegt Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber. Zij komt donderdag met een plan om het aantal abortussen in Nederland verder terug te dringen, als de Tweede Kamer debatteert over het onderwerp.

Nadrukkelijk zegt de ChristenUnie de samenwerking te zoeken, ook met progressieve partijen "op onderdelen waar we het wél over eens kunnen worden, ook al zijn de verschillen groot". Het voorstel betekent dat de ChristenUnie zich aansluit bij de linkse partijen die eerder al vroegen om de pil weer te vergoeden voor alle vrouwen. Sinds 2011 moeten vrouwen boven de 21 jaar zelf betalen voor de anticonceptiepil.


Door: ANP | Foto: ANP