mainImage

Commercieel bedrijf gaat PCR-test voor 49 euro aanbieden

19 mei 2021, 19:12 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Een groot commercieel bedrijf in coronatesten gaat samenwerken met reisorganisatie TUI om voor 49 euro per stuk PCR-testen aan te bieden aan ongevaccineerde reizigers die een test moeten doen om op vakantie te kunnen. Op dit moment is de prijs van zo'n coronatest 89 euro.

Het Europees Parlement riep eerder op om de PCR-tests voor een Europees reiscertificaat gratis te maken. Ook de reisbranche wil dat, maar coronaminister Hugo de Jonge wil niet aan de oproep toegeven. Volgens hem zou de belastingbetaler niet moeten bijdragen aan iemands vakantie. Bovendien, zei hij maandag, gaan PCR-tests in prijs dalen.

Vakantiegangers die een trip boeken bij TUI, de grootste reisorganisatie van Nederland, kunnen met een kortingscode een PCR-test doen bij Spoedtest.nl. Voor mensen die zonder een externe partij op vakantie gaan blijft de prijs 89 euro.

Frank Oostdam, directeur van reisbrancheorganisatie ANVR, verwacht "een hevige concurrentie" onder testaanbieders de komende tijd. "De vakantieganger wordt een heel aantrekkelijke doelgroep nu reizen weer op gang komen en steeds meer gebieden geel kleuren. Iedereen met een testbedrijf duikt daar nu bovenop. Ze maken daar aanbiedingen voor", vertelt Oostdam.

Hij deed eerder de oproep om PCR-coronatests voor Nederlandse vakantiegangers gratis te maken, net zoals dat in verschillende andere landen al het geval is. Hij benadrukt dat er niet gediscrimineerd mag worden tussen mensen die gevaccineerd zijn en mensen die dit niet zijn.


Door: ANP | Foto: ANP