mainImage

Dani van Velthoven wint The Voice of Holland

26 maart 2021, 23:11 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Dani van Velthoven heeft het elfde seizoen van The Voice of Holland (TVOH) gewonnen. De pupil van coach Anouk werd in de finale door het publiek als beste verkozen. Dani versloeg in de finale Sem Rozendaal, de pupil van Waylon. Vlak voor het laatste finale-onderdeel vielen Nienke Fitters (Team Ali B) en Jasper Wever (Team Jan Smit) al af.

"Dankjewel guys, echt thanks, dankjewel", zei Dani nadat hij tot winnaar was uitgeroepen. "Ik had in het begin überhaupt niet verwacht dat iemand zou draaien." Hij heeft een platencontract, 50.000 euro en een auto gewonnen.

Dit seizoen zag er - mede door corona - anders uit dan normaal. Zo was Anouk niet live in de studio aanwezig, maar was zij via een live-verbinding op een scherm te zien. Naast de 'lege' stoel van Anouk zat Jan Smit op een van de rode draaistoelen. Hij nam het stokje over van Lil' Kleine en maakte zijn debuut als coach van The Voice.

In de vorige editie van het zangprogramma was Sophia Kruithof de winnares. De finale waarin zij won, werd gezien door ruim 1,8 miljoen tv-kijkers.